Tech
Law
Ideas
Tech
Law
Ideas
Υπηρεσίες

Φορολογική Τακτοποίηση Επιχείρησης & Ιδιώτη

Την τελευταία 5ετία τα βασικά φορολογικά νομοθετήματα, δηλαδή ο Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος, ο Κώδικας Φορολογικών Διαδικασιών, ο ΕΝΦΙΑ, ο νόμος για το ΦΠΑ, αλλά και τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα έχουν υποστεί άνω των 100 τροποποιήσεων.

Ο φορολογικός νόμος είναι το σύνθετο σώμα του νόμου που διέπει τον τρόπο με τον οποίο επιβάλλονται φόροι από την κυβέρνηση στους πολίτες και τους μη πολίτες. Ένας φόρος ορίζεται ως τιμολόγιο για οικονομικές συναλλαγές από ιδιώτες και εταιρείες. Αυτό το τιμολόγιο μπορεί να επιβληθεί σε ομοσπονδιακό επίπεδο, από κράτη ή ακόμη και από τοπικές κοινότητες και χρησιμοποιείται για τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης και την παροχή κρατικών υπηρεσιών όπως σχολεία και πάρκα.

Ήδη οι συντάξεις έχουν υποστεί πολλαπλές περικοπές και επιβαρύνσεις. Ενδεικτικά, η επιβολή της εισφοράς αλληλεγγύης συνταξιούχων (ΕΑΣ) αρθ.11 Ν.3865/10 όπως τροποποιήθηκε με την παρ.13 του αρθ.2 του Ν.4002/11, η κράτηση φόρου και η ειδική εισφορά αλληλεγγύης του αρ. 29 του Ν.3986/2011. η μείωση σύνταξης σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.10 του αριθ.1 του Ν.4024/2011, η μείωση σύνταξης σύμφωνα με τις διατάξεις του αριθ.1 του Ν.4051/2012, η μείωση σύνταξης σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4093/2012. Χωρίς να μετράω μειώσεις από το τρίτο μνημόνιο, οι συντάξεις έχουν μειωθεί 6 φορές, ενώ εάν μετρήσει και το τρίτο μνημόνιο, οι συντάξεις θα έχουν μειωθεί τουλάχιστον 9 φορές.

Το Σύνταγμα επιβάλλει στο κράτος, όταν λαμβάνονται μέτρα περικοπής, να προβαίνει σε ειδική και εμπεριστατωμένη και επιστημονικά τεκμηριωμένη μελέτη, από την οποία να προκύπτει, αφ’ ενός μεν ότι τα συγκεκριμένα μέτρα είναι πράγματι πρόσφορα αλλά και αναγκαία για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος της βιωσιμότητας των φορέων κοινωνικής ασφάλισης εν όψει των παραγόντων που το προκάλεσαν, έτσι ώστε η λήψη των μέτρων αυτών να είναι σύμφωνη με τις συνταγματικές αρχές της αναλογικότητας και της ισότητας στα δημόσια βάρη, αφ’ ετέρου δε ότι οι επιπτώσεις από τα μέτρα αυτά στο βιοτικό επίπεδο των πληττομένων προσώπων, συνδυαζόμενες με άλλα τυχόν ληφθέντα μέτρα (φορολογικά κ.ά.), αλλά και με το σύνολο των κοινωνικοοικονομικών συνθηκών της δεδομένης συγκυρίας, δεν έχουν αθροιστικά, αποτέλεσμα τέτοιο που να οδηγεί σε ανεπίτρεπτη παραβίαση του πυρήνα του συνταγματικού δικαιώματος στην κοινωνική ασφάλιση.

Επικοινωνείστε μαζί μας για να μάθετε τα δικαιώματα σας και να τακτοποιήσετε τα φορολογικά σας θέματα.

Key Contact

Κλείστε Ραντεβού

Σας δίνουμε την δυνατότητα να επιλέξετε εσείς πότε επιθυμείτε να μας επισκεφθείτε προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα σας. Για την διευκόλυνση μας και τη δική σας, προσκομίστε μαζί σας τυχόν έγγραφα που θεωρείτε πως είναι απαραίτητα ή χρήσιμα για την υπόθεση σας. Αυτό θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε ταχύτερα τις ανάγκες σας, να σχηματίσουμε φάκελο και να προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες άμεσα.

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας κατωτέρω, και θα επικοινωνήσουμε σχετικά για την επιβεβαίωση του ραντεβού σας. Εφόσον οι ώρες που διατίθενται κατωτέρω δεν σας εξυπηρετούν, επικοινωνήστε απευθείας μαζί μας για να βρούμε από κοινού την κατάλληλη ώρα.

Συμπληρώστε τη Φόρμα

  Ονοματεπώνυμο *

  Τηλέφωνο *

  Email*

  Μήνυμα *Παρακαλώ σημειώστε την ημ/νία και ώρα που επιθυμείτε να πραγματοποιηθεί το ραντεβού σας.

  *σας υπενθυμίζουμε πως σύμφωνα με το ν. 4194/2013, η ωριαία ελάχιστη δικηγορική αμοιβή είναι 80€ + ΦΠΑ.
  Αυτή ιστοσελίδα προστατεύεται από reCAPTCHA και εφαρμόζονται η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Χρήσης της Google.
  News
  Υποχρεώσεις διαφάνειας για διαλογικά γλωσσικά μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης όπως το ChatGpt

  instagram

  News
  Προάγοντας την υπεύθυνη ιδιοκτησία ζώων συντροφιάς στην Ελλάδα

  instagram